Bestil for over 400 kr. og få gratis levering.

Blomkålspersillesauce

Blomkålspersillesauce

(3-4 personer)

En vegansk persillesauce kan sagtens laves som den klassiske opbagte persillesauce med smør og mælk, hvis det blot byttes ud med plantebaseret smør og plantedrik.

Men hvis du vil give den et ekstra skud fibre, vitaminer og mineraler, så kan du lave denne lækre blomkålspersillesauce. Den er cremet og smagfuld, præcis som den skal være. Og det er en nem måde at få flere grøntsager ind uden hverken du eller børnene (hvis du har sådan nogle) bemærker det. Herhjemme er den i hvert fald et hit hos alle familiens beboere. 

Opskrift:

  • 1 lille løg eller ½ stort løg.
  • 200g blomkål (rå eller fra frost)
  • 3 dl. plantefløde eller plantedrik afhængigt af hvor cremet du vil have den.
  • 1 spsk. citronsaft.
  • 1 bundt persille.
  • Salt
  • Maizena jævning

Start med at hakke løg og brække blomkål ud i buketter. Steg det i en gryde i 3-4 minutter. Tilsæt vand og lad det koge i 15 minutter.

Hæld vandet fra grøntsagerne, og blend derefter grøntsagerne i gryden med en stavblender.

Tilsæt plantefløde/plantedrik, citronsaft og persille, og lad saucen få et opkog. Lad den derefter simre i 3 minutter. Smag til med salt.

Hvis du synes at saucen er for tynd, kan du jævne den med maizena jævner.

Blomkålspersillesaucen er her, serveret med kartofler og paneret auberginefileter.

Velbekomme,

Kærligst,

Catharine.  

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort