Introduktion til bloggen

Jeg kan selv huske hvordan det var at være ny i det plantebaserede univers. Alle de gamle vaner skulle skiftes ud med nye vaner. Det var spændende, men også et stort og uoverskueligt projekt med flere nuancer end jeg havde forestillet mig.

I mit hjem tog vi et alt for stort skridt, alt for hurtigt. For mig personligt handlede det om mest om sundhed, men dyrevelfærd og klima kom hurtigt med om bord som min motivation for at spise plantebaseret. Jeg glemte dog at tage højde for at min søn ikke havde været med i overvejelserne om at skifte kosten ud i hjemmet, hvilket han heller ikke var gammel nok til. Han var 4 år gammel.

Det bød selvfølgelig på en masse udfordringer. Heldigvis var jeg lige blevet færdig med min ernæring og sundhedsuddannelse. Jeg var ikke blevet undervist i at sætte en plantebaseret kost sammen, men jeg havde gode forudsætninger for at finde oplysningerne. Derudover havde jeg en masse teori om sundhedspædagogik med i bagagen som jeg kunne bruge til at hjælpe min søn til at udvide sin madhorisont. Men teori uden erfaring er ikke let, så det gik ikke helt glidende. Som de fleste nok kan nikke genkendende til, så kommer det meste erfaring ved at prøve sig frem.

Men det har betydet, at jeg har fået en masse visdom i forhold til at lave et skift fra en kødbaseret kost til en grønnere kost i en familiekontekst, hvor ikke alle er samme sted i deres motivation for at få en grønnere hverdag. Den glæder jeg mig til at dele ud af her på bloggen.

Kærligst,

Catharine Harper.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort