Hvorfor leverer vi vores produkter på frost?

Hvorfor leverer vi vores produkter på frost?

Det er en almindelig velkendt metode at opbevare, og sælge mad fra frost. Frysning har dog med tiden fået et dårligt ry, fordi maden forbindes med at være ikke frisk. I Just Plants er vi ikke enige. I denne artikel gennemgår vi hvilke overvejelser vi har gjort os omkring mad til fryseren:

Naturlig konservering – helt uden konserveringsmidler, sukker eller salt.

Alle fødevare produkter har en udløbsdato, som skal overholdes, for at du kan være sikker på at maden er sikker at spise. Frysning sætter de naturlige biokemiske processer som forringer fødevarens kvalitet på pause. På den måde er det en naturlig få langtidsholdbar mad, uden det er nødvendigt for at tilsætte nogen form for konserveringsmidler. Det synes vi, gør maden mere ren og autentisk – Som havde du lavet det selv, og lagt mad i fryseren.

Bevaring af vitaminer og mineraler 

Som forlængelse af den før nævnte årsag, så vil ”pausen” af de biokemiske processer også bevare flere af de vitaminer og mineraler som var til stede da maden blev frosset ned. Vi fryser maden ned lige efter det er blevet lavet, så tab af vitaminer og mineraler mindskes.

 

Mindre madspild

Langtidsholdbar mad, minimere derved også madspild. Vi kan lade maden stå på vores fryselager indtil det er solgt. Ligeledes har du som forbruger fuld kontrol over hvornår du gerne vil tage produktet op af fryseren og spise det. Det går derfor ikke til spilde, hvis du ikke får det spist på den forventede dag, hvilket kan være udfordringen ved måltidsløsninger som kommer på køl. Produktet skal dog stadig spises før ”bedst før” datoen.