Om Just Plants

Just Plants blev etableret i 2019 med missionen om at udbrede sunde plantebaserede måltider til de danske supermarkeder.

Ifølge rapporten “Danskernes Sundhed” fra Sundhedsstyrelsen i 2018, er 51% af den danske befolkning moderat- til svært overvægtige. Denne overvægt øger risikoen for de livsstilssygdomme som vi ser en overvægt af i sundhedsvæsenet i dag, herunder type-2 diabetes, hjertekarsygdomme og visse typer kræft.

Flere undersøgelser viser, at en plantebaseret kost er mere effektiv til at nedsætte markører for de her livsstilsrelaterede sygdomme såsom kolesteroltal og langtidsblodsukker.

Samtidig ser vi en stigende efterspørgsel på “convenience food”. Familierne rundt om i landet har travlt, og vil gerne benytte sig af lette måltider, så der er mere plads til at være nærværende i ulvetimen.

Just Plants vil gøre op med ideen om, at convenience food skal være stærkt forarbejdet og indeholde store mængder olie, salt og sukker. Vi vil gøre det nemt at vælge et sundt, lækkert og bæredygtigt måltid, som kan nydes af hele familien.

Vi laver alle vores produkter ud fra ideen om en whole foods. Det betyder, at vi baserer alle vores produkter på plantefødevare i deres hele form, dvs. fuldkorn, bælgfrugter, nødder, frugter og grøntsager. Vi minimerer forbruget af forarbejdede fødevare såsom olie, salt og sukker, så de ikke overstiger Fødevarestyrelsens anbefalinger. Det er råvarernes kvalitet og sammensætning, der sikrer smagsoplevelsen!

Vores produkter henvender sig til dem, som gerne vil have hjælp til at spise sundere.