Græskar linse suppe

Deklaration

 
Næringsindholdpr. 100 gEnergiprocent*
Energi, kJ145
Energi, kcal35
Fedt, g0,37,7E%
– heraf mættede fedtsyrer, g0,12,5E%
Kulhydrat, g5,564,5E%
– heraf sukkerarter, g1,8
Kostfibre, g1,47,8E%
Protein, g1,720E%
Salt, g0,7

Ingredienser

Græskar, gulerod, kartoffel, tomat, løg, røde linser, tomatpure, citronsaft, salt (tilsat jod), hvidløg, karry (gurkemeje, koriander, fennikel, bukkehorn, chili, salt, spidskommen, kommen), ingefær.

*Her refereres der til Fødevarestyrelsens anbefaling for fordeling af makronæringsstoffer i kosten (https://altomkost.dk/fakta/naeringsindhold-i-maden/energiprocenter/)

  • Fedt: 25-40E%, hvoraf max 10E% kommer fra mættet fedt
  • Kulhydrat: 50-60E%
  • Protein: 10-20E%

Serveringsforslag: Toppes med rå æbletern og ristede græskarkerner. Spises med groft brød til.