Græskar linse suppe

Deklaration

 
Næringsindholdpr. 100 gEnergiprocent*
Energi, kJ145
Energi, kcal35
Fedt, g0,37,7E%
– heraf mættede fedtsyrer, g0,12,5E%
Kulhydrat, g5,564,5E%
– heraf sukkerarter, g1,8
Kostfibre, g1,47,8E%
Protein, g1,720E%
Salt, g0,7

Ingredienser

Græskar, gulerod, kartoffel, tomat, løg, røde linser, tomatpure, citronsaft salt (tilsat jod), hvidløg, karry (gurkemeje, koriander, fennikel, bukkehorn, chili, salt, spidskommen, kommen), ingefær, garam masala (spidskommen, kardemomme, koriander, sort peber, nellike, kanel, cayennepeber).

*Her refereres der til Fødevarestyrelsens anbefaling for fordeling af makronæringsstoffer i kosten (https://altomkost.dk/fakta/naeringsindhold-i-maden/energiprocenter/)

  • Fedt: 25-40E%, hvoraf max 10E% kommer fra mættet fedt
  • Kulhydrat: 50-60E%
  • Protein: 10-20E%

Serveringsforslag: Toppes med rå æbletern og ristede græskarkerner. Spises med groft brød til.